A program frissítése

Vírusdefiníció, Popular Articles

Tartalom

  vírusdefiníció

  Ilyenek például a emésztőrendszeri paraziták, trójai programok és egyéb kártékony programok. A vírusirtó szoftverek két alapelven működnek.

  Az első az úgynevezett reaktív védelem, ami az úgynevezett vírusdefiníciós adatbázison alapszik.

  vírusdefiníció

  Ebben az esetben a vírusirtó szoftver egy adatbázisból azonosítja a kártevőket. Az adatbázist a vírusirtó szoftver gyártója rendszeresen frissíti, a frissítéseket a legtöbb vírusirtó szoftver automatikusan letölti az internetről.

  A víruskereső program vírusdefiníció beállításai táblázatkezelés Információkezelés Sulinet Tudásbázis Vírusdefiníciós fájlokkal kapcsolatos hibák megoldása A legújabb definíciófrissítések kézzel történő letöltése a Microsoft Security Essentials programhoz Vírusdefiníció Facebook NOD vírusdefiníció védelem a rootkitek ellen Az ESET Software által kifejlesztett új eljárás lehetővé teszi a rootkitek proaktív felismerését és kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a vírusirtó program elől rejtve maradjon egy korábbi fertőzés. A mai antivírus rendszerek a rootkiteket csak a vírusdefiníciós adatbázisok alapján ismerik fel, ami fontossá teszi a programok gyakori frissítését.

  A második — vírusdefiníció napjainkban egyre fontosabb — védelmi módszer az úgynevezett heurisztikus vírusvédelem. Ebben az esetben a vírusirtó a beépített analizáló algoritmusok mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a vírusokat. A módszer azért nagyon fontos, vírusdefiníció sokszor több nap telik el egy új vírus megjelenésétől addig, amíg a vírusirtó program gyártója az ellenszert elkészíti, és beépíti a vírusdefiníciós adatbázisba.

  vírusdefiníció

  A vírusirtó szoftvernek ilyenkor frissítenie kell magát az internetről, és csak ezután nyújt védelmet az új vírusok ellen. Vírusdefiníció heurisztikus módszereket is alkalmazó modern vírusirtók viszont addig is védelmet nyújtanak a legtöbb kártevő ellen, amíg az ellenszer elkészül.

  Ezek a modern vírusirtók kombinálják tehát vírusdefiníció hagyományos vírusdefiníciós adatbázison alapuló védelmet a modern heurisztikus védelemmel, és így nagyobb biztonságot adnak a felhasználóknak.

  CoSer Kft. Kőrösi Üzletház.